2013.05.08 piketas prie savivaldybės

Tuoj važiuosim!

2013 m. gegužės 8 d. Vilniaus miesto savivaldybėje vėl bus svarstomas taip vadinamas privačių vežėjų įtraukimo į bendrą miesto viešojo transporto sistemą klausimas. Visgi objektyviai tai yra žymiai platesnis klausimas – projektą patvirtinus, tai reikštų ir pritarimą nuo 2013 m. liepos 1 d. pradedamoms miesto viešojo transporto reformoms, tai tuo pačiu reikštų ir sutikimą pradėti po truputį naikinti troleibusų sistemą.

Todėl 2013-05-08 13 val. prie Vilniaus miesto savivaldybės (Konstitucijos pr. 3) rengiamas piketas, kurio tikslas – atkreipti Vilniaus miesto tarybos narių ir visuomenės dėmesį į neigiamus vykdomų pokyčių aspektus.


Papildyta.

Savivaldybė ir troleibusas

Kaip ir buvo planuota, piketas (kuriame pagal įstatymus leidžiama dalyvauti iki 15 žmonių) įvyko. Dalyvavo Viešojo transporto, profsąjungų, Žaliųjų atstovai, buvo atvykęs Vilniaus miesto tarybos narys Vidas Urbonavičius. Vilniečiams ir atvykusiems žiniasklaidos atstovams buvo priminta apie negatyvias planuojamų pertvarkų pasekmes – pablogėsiantį susisiekimą viešuoju transportu (kas savo ruožtu lems dar didesnį automobilių skaičių ir taip jau dūstančiame Vilniuje), miesto neteršiančių troleibusų naikinimą ir jų keitimą “ekologiškas” dujiniais autobusais ir kt.

Deja, kaip matome iš posėdžio rezultatų, savivaldybėje balsuojama taip, kaip nurodo vienas žmogus…

Šiandieninės spaudos informacijos apžvalga:

Delfi: Ar perlipsite iš mikroautobusų į autobusus? Vilniaus savivaldybė jumis tiki
Verta pacituoti straipsnyje pateikiamas genialias „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) generalinio direktoriaus Gintaro Nakučio mintis.
Anot jo, pelningai veikia tik 9 iš 96 Vilniaus viešojo transporto maršrutų, o nuostolingiausiuose maršrutuose kiekvienas nuvažiuotas kilometras miestui kainuoja po daugiau nei 6 Lt.
Kažkodėl nestebina, pagal Vilniaus m. savivaldybės pateiktus duomenis visi troleibusų maršrutai nuostolingi. Tad kokie gi maršrutai nuostolingiausi?
Pasirodo, nuostolingiausi yra 2 ir 19 troleibusų maršrutai, kurie nuolat pilni keleivių! Taip išeina, kad jei bus atsikratyta keleivių – dings ir nuostoliai?
Kai pateikiama tokia informacija, belieka skėsčioti rankomis – ar tie žmonės patys yra ne viso proto, ar visus aplink tokiais laiko?!

Bene išsamiausiai piketą aprašo alfa.lt: Prieš viešojo transporto reformą – piketas prie savivaldybės

15min.lt: „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojai prieštarauja transporto sistemos pertvarkai(fotogalerija)

Žinių radijas: Po viešojo transporto reformos sostinė tikisi gauti iki 20 mln. Lt daugiau pajamų
Žinių radijas: Dienos klausimas. Trečiadienio tema: Ar duos meras A. Zuokas vilniečiams greičio?

LNK žinios

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.