Vilniaus viešasis transportas – kontaktai

OptimizavimasNuo 2013 m. liepos mėnesio prasidėjusi Vilniaus m. viešojo transporto reforma tęsiasi, išmėgindama ne tik keleivių kojų eiklumą, šokinėjant iš vienos transporto priemonės į kitą (nes tiesioginiai maršrutai – senamadiška!), bet ir atmintį, kadangi reikia atsiminti ne tik kur kas važiuoja, bet ir kur sustoja – nekalbant apie tai, kad turite nepamiršti, kada baigiasi Jūsų pažymėto pusvalandinio ar valandinio bilieto galiojimas.

Žmonės neretai sako, kad nežino, kam galėtų išreikšti „padėką“ už šias ir kitas naujoves. Todėl ir skelbiama ši glausta kontaktinė informacija – naudokitės patys, nepamirškite perduoti ir kitiems.

Kastytis Lubys, „optimizacijos“ reformos vykdytojas: Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus Eismo valdymo poskyrio vyr. specialistas, tel. (8 5) 211 2115, el. paštas Kastytis.Lubys@vilnius.lt.

Viešojo transporto „optimizavimo“ grupė: vaziuoju@vilniustransport.lt.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“, sudaranti autobusų ir troleibusų grafikus, Žolyno g. 15, 3 aukštas. https://www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos. Tel./faks. 270 93 39. El. p. info@vilniustransport.lt. Darbo laikas I–V 8.30–17.00, pietūs: 12.00–12.30. Taip pat klientų aptarnavimo centras Gedimino pr. 9A (V. Kudirkos aikštė). Tel. 210 70 50, darbo laikas I – V 7.00-20.00, VI 9.30-18.00.

5 thoughts on “Vilniaus viešasis transportas – kontaktai

  1. Gal kas žino, ar teisiškai numatyta kokia nors procedūra, kuria pasinaudoję miestiečiai gali pareikšti nepasitikėjimą pasamdytu miesto administratoriumi (t.y. meru) ir mandagiai išprašyti jį iš pareigų?

    Mero mėgstamų prancūzų pavyzdys rodo, kad tokiais atvejais efektyviausias būdas yra giljotina, bet vis dėlto gal yra švelnesnių būdų?

    1. Man ir kilo klausimas: kaip išprašyti kreivai valdantį merą. Ironija ir skundai mažai ką keičia reikiamo rezultato link.
      Pradėkime patys nagrinėti įstatymus ir surasim būdų kaip išprašyti merą iš jo kėdės. Na dar prisiminkime apie tokią priemonę kaip rinkimai: “užauginkime” savo žmogų, kuris įves reikiamą tvarką mieste ir išrinkime jį per rinkimus.

      1. Kiek žinau, tėra du išprašymo būdai (pataisykite, jei klystu): 1) miesto taryba pareiškia nepasitikėjimą ir jei balsavimo metu nepasitikėjimui pritariama, meras netenka posto; 2) nuo pareigų nušalina teisinės institucijos. Vilniaus atveju dabar pirmasis variantas sunkiai tikėtinas, nes opozicija per silpna, o pozicijoje yra taikliai sustyguota, kas kam ką, kad būtų ir toliau sėkmingai vykdomi reikalingi reikaliukai, antrasis variantas – po gavimo per nosį “už gerus darbus” turbūt buvo pasimokyta ir apsistatyta ne tik viešųjų ryšių specais, bet ir kokybiškai dirbančiais ir nepigiais teisininkais.
        Dėl rinkimų ir žmogaus “užauginimo” – liūdna tai sakyti, bet Lietuvoje neretai geras žmogus ima ir pasikeičia pasilipęs pareigose. O ir šiaip, tiesioginių mero rinkimų juk nėra, tai viena, antra – negi nežinote, kas Vilniuje geriausiai dirba su viešaisiais ryšiais? 😉

        1. Gerbiamas Mariau, galva duota tam, kad mąstyti ir kurti naujus tikslo siekimo būdus. Na o jei tik ašaras lieti tai belieka tik pasiūlyti užsikloti paklode ir iš lėto slinkti link kapų.
          Jokio skirtumo kas dirba Vilniuje su viešaisiais ryšiais ar teisininkais (teisininkai irgi yra tik įstatymo interpretatoriai ir kalbėtojai). Viešūjų ryšių specai yra paprasti kalbėtojai skirti problemoms užkalbėti ir suprantantiems žmonėms reikalo esmę jie nė motais. Suprantantys ir mąstantys savo galva atmes visas tuščias kalbas ir lips parazitams ant kulnų siekdami savo tikslo. Antraip parazitai užsisės ant galvų (jau sėdi).
          “Užauginti” žmogų-valdytoją galima, tik pirma tą gerumą reikia apibrėžti. Dažnai “geri” žmonės būna tik žodžiais geri, o praktikoje eiliniai kalbėtojai. Maža geranoriškumo, nuoširdumo, sąžinės dar reikia ir KOMPETENCIJOS spręndžiant vieną ar kitą klausimą. O jos pas daugelį “gerų” ir nėra. Esami “valdytojai” ir kompetencijos neturi (kompetencija pavojinga jų šeimininkams) – jie skirti tik svetimų interesų stumimui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.