Susitikimas Vilniaus miesto savivaldybėje

2015-05-18 susitikimas su VicemeruŠiandien, 2015 metų gegužės 18 dieną, Vilniaus miesto savivaldybėje įvyko susitikimas su Vilniaus miesto vicemeru, kuruojančiu Vilniaus viešąjį transportą, Linu Kvedaravičiumi (jis taip pat yra UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Stebėtojų tarybos narys). Susitikime taip pat dalyvavo Vilniaus m. savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas, UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Valdybos narys Arvydas Darulis ir Vilniaus m. savivaldybės Tarybos narys, UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Stebėtojų tarybos pirmininkas Šarūnas Skučas. Su Vilniaus miesto savivaldybės atstovais susitiko UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojai Galina Miadelec (troleibusų vairuotoja, I-asis troleibusų parkas), Algimantas Subačius (troleibusų vairuotojas, I TP), Romualdas Radlinskas (troleibusų vairuotojas, II TP), Kęstutis Juozapavičius (kontaktinių tinklų ir kabelinių linijų elektromonteris), Aleksej Ivanov (riedmenų remonto šaltkalvis, I TP), taip pat Evgeny Sivaikyn (vienos iš profesinių sąjungų, VTNDPS, atstovas) ir Marius Markevičius (Judėjimo ,,Už troleibusus Vilniuje“ koordinatorius, Nacionalinės viešojo transporto keleivių asociacijos vicepirmininkas).

Pirmiausia norisi padėkoti vicemerui už suteiktą galimybę susitikti ir domėjimąsi Vilniaus miesto viešojo transporto situacija. Be abejo, trumpo susitikimo metu neįmanoma apžvelgti net visų sisteminių problemų, nekalbant jau apie smulkias detales. Visgi džiugu matyti naujosios miesto valdžios norą kuo geriau įsigilinti į šią itin svarbią miesto gyvenime sritį, prieš imantis vienokių ar kitokių sprendimų.

Susitikimo metu buvo apžvelgtos kai kurios iš didžiausių, sisteminių problemų, kamuojančių Vilniaus m. viešojo transporto sistemą (o kartu ir įmonę „Vilniaus viešasis transportas“), taip pat pamėginta pateikti kai kuriuos šių problemų sprendimo variantus (žr. žemiau pateiktą tekstą).

Tikėkimės, panašių susitikimų bus dar ne vienas, tikėkimės, pagaliau pasibaigė kai kurių vadovų ir „specialistų“ arogantiško karaliavimo era, kai nebuvo atsižvelgiama į kritiką ar pasiūlymus. Galbūt pagaliau Vilniuje bus pradedama įsiklausyti ir į tai, ką kalba įmonės darbuotojai, ir į tai, ko pageidauja paslaugos gavėjai – keleiviai. Galbūt vieną dieną mums nebereikės su pavydu žvelgti į puikų viešąjį transportą pas kaimynus, nes juo galėsime pasigirti ir patys?

Atsisiųsti / Скачать/ Download (PDF, 166KB)

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.