Pirmieji pokyčiai įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ vadovybėje

logo_vvtPrasideda permainos UAB „Vilniaus viešasis transportas“ vadovybėje. Dar trečiadienį, 2015-05-06, įmonės interneto svetainėje buvo skelbiama apie senąją Stebėtojų tarybos sudėtį (kuri buvo patvirtinta 2011 metais ankstesniosios Vilniaus miesto savivaldybės tarybos), šio puslapio kopiją galite rasti čia. Penktadienį, 2015-05-08, įmonės interneto svetainėje (puslapio kopija) jau buvo galima rasti informaciją apie pakeistą Stebėtojų tarybą.

Kaip ir kai kurių kitų savivaldybės valdomų įmonių, Stebėtojų taryba buvo pakeista Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2015 m. balandžio 29 d. sprendimu Nr. 1-10 (sprendimas, sprendimo priedas Nr. 1). Stebėtojų tarybos sudėtis visiškai pakeista, jos sudėtis dabar yra tokia:

Linas Kvedaravičius Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (vicemeras)
Skirmantas Tumelis Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
Šarūnas Skučas Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
Zbigniev Maciejevski Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“
Vidas Urbonavičius Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai
Liutauras Stoškus Politinė partija „Lietuvos sąrašas“
Gediminas Rudžionis Partija Tvarka ir teisingumas

 

Pokyčių valdyboje (bent jau šio įrašo pasirodymo metu) nėra, ją sudaro šie žmonės:

Jonas Urbanavičius Nuo 1995 liepos 13 d. dirba Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju. Nuo 2011 m. – LSDP.
Virginijus Pauža Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius
Vytautas Grinius Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius. Anksčiau ėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento direktoriaus pareigas, dar prieš tai V.Grinius buvo Turto valdymo ir privatizavimo skyriaus vedėjas (šaltinis).
Edvardas Varoneckas Teisės departamento direktorius (remiantis šiuo straipsniu, seniau ėjęs šio departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas)
Gintaras Nakutis UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius

 

Teigiama, kad naujoji valdyba bus sudaroma kitokiu principu – skiriant ne lojalius pavaldinius, tačiau nepriklausomus specialistus. Kaip viskas bus iš tiesų – parodys laikas.

Naujos sudėties Stebėtojų taryba į posėdį susirinks jau šiandien, 2015-05-12, 11 valandą. Vėliau, 13 valandą, pas Vilniaus merą įvyks pasitarimas dėl strategijos miesto viešojo transporto sektoriuje.

logo-vilnius-transportKaip žinote, Vilniuje yra kita savivaldybės įmonė, stipriai susijusi su įmone „Vilniaus viešasis transportas“ – tai įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Deja, jokios informacijos apie pokyčius šioje įmonėje rasti nepavyko. Šios įmonės svetainėje informacija pateikiama arba pasenusi (pvz., rašoma apie 2009 – 2010 metų darbo užmokestį), kai kurios svarbios ir privalomos skelbti informacijos išvis nėra (pvz., nėra jokios informacijos apie viešuosius pirkimus). Nėra aišku, kiek ir kokių skyrių ir filialų šioje įmonėje yra prikurta – tarp išvardintų kontaktų nėra jokios informacijos apie tikrai egzistuojantį šioje įmonėje tramvajaus atsiradimui įkurtą filialą „Transporto projektai“, o galbūt analogiškų darinių yra ir daugiau?

(Papildyta 2015-05-13). Išrinkta Stebėtojų tarybos vadovybė, nauja valdybos sudėtis

Remiantis UAB „Vilniaus viešasis transportas“ interneto svetainėje paskelbta informacija (puslapio kopija), Stebėtojų tarybos posėdyje buvo išrinkta jos vadovybė. Stebėtojų tarybos pirmininku buvo išrinktas Šarūnas Skučas (LRLS), pirmininko pavaduotoju – Vidas Urbonavičius (TS-LKD).

Paskelbta informacija ir apie naują įmonės valdybą.

Arvydas Darulis Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, 2015 metų savivaldybių tarybų rinkimuose TS-LKD kandidatas į Vilniaus miesto tarybą (šaltinis).
Virginijus Pauža Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius. Liko valdyboje iš ankstesnės kadencijos.
Darius Leišys  
Edvardas Varoneckas Teisės departamento direktorius (remiantis šiuo straipsniu, seniau ėjęs šio departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas). Liko valdyboje iš ankstesnės kadencijos.
Aidas Mackevičius Žemės ūkio verslo grupės „Litagra“ generalinis direktorius

 

 Atkreipkite dėmesį, kad valdyboje nebėra įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ vadovo (ko iki šiol nėra buvę).

 Įmonę prižiūrės naujai sukurtas Turto valdymo centras?

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad planuojama įsteigti Turto valdymo centrą. Jo tikslas – įgyvendinti savininko ir akcininko funkcijas, stebėti, analizuoti ir apibendrinti įmonių informaciją, finansinius ir nefinansinius rodiklius, rengti skaidrumo ataskaitas, teikti pasiūlymus ir rekomendacijas Tarybai, Savivaldybės vadovybei savivaldybės įmonių valdymo klausimais. Centras aptarnautų Ekspertų darbo grupę, kurioje visuomeniniais pagrindais dirbtų 7 nepriekaištingos reputacijos, turintys daug patirties ir žinių, vadovai, ekspertai. Anot savivaldybės pranešimo, „ši grupė teiktų rekomendacijas investicijų, privatizavimo, valdybos veiklos kontrolės, vertinimo klausimais, formuotų tikslus, formuluotų lūkesčius, taip pat teiktų poveikio priemones dėl lūkesčių neįgyvendinimo ir kt.“.

Tikimasi, kad šio centro dėka savivaldybės kontroliuojamų įmonių valdymas nebūtų toks politizuotas kaip iki šiol.

Savivaldybės pranešime atkreiptas dėmesys į tai, kad „Vilniaus įmonių teikiamų paslaugų ekonominė nauda šiuo metu mažesnė nei Kauno, nors savivaldybės įmonių Vilniuje yra gerokai daugiau, kaip ir darbuotojų jose, ir Vilniaus savivaldybės įmonių, priešingai nei Kaune ar Klaipėdoje, pelningumas minusinis“. Dera paminėti, kad Kaune irgi nuolat pasigirsta kaltinimų dėl „partinių lesyklėlių“ savivaldybės valdomose įmonėse, visgi, nors ten ir nėra atitikmens Vilniuje kuriamam „Turto valdymo centrui“ – situacija yra geresnė.

troleibusas.lt žiniomis, tai dar ne visi pokyčiai įmonėje „Vilniaus viešasis transportas“. Apie naujienas informuosime.

3 thoughts on “Pirmieji pokyčiai įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ vadovybėje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.