2013-06-06 Seimo ir miesto tarybos narių kreipimasis

Šiandien, 2013 m. birželio 6 d., grupė Lietuvos Respublikos Seimo ir Vilniaus miesto tarybos narių kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, Seimo Pirmininką Vydą Gedvilą, Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką ir valdančiąją koaliciją dėl Vilniaus miesto transporto sistemos reformų pirmojo etapo, kuris planuojamas nuo š.m. liepos 1 d.

Kreipimesi pabrėžiama, kad pradėjus planuojamą pertvarką, miestas susidurs su papildomais milžiniškais automobilių srautais, o Vilniaus transporto infrastruktūra bus dar labiau apkrauta.

Taip pat šiame kreipimesi atkreipiamas dėmesys, kad:

„- pertvarkai nėra deramai pasirengta, nėra sumodeliuoti galimi jos padarinių miesto transporto sistemai scenarijai; – pertvarka nėra skaidri ir sistemiška, jai nėra gauta miesto Tarybos politinio pritarimo, nepaisant to, ją mėginama įgyvendinti vienašališkais administraciniais sprendimais, apeinant demokratinį savivaldos procesą; – pertvarka nėra motyvuota naudos vilniečiams ir miesto bendrojo gėrio sumetimų, o galimai tarnauja atskiroms interesų grupėms; – pertvarką įgyvendinus, kils neišvengiamas chaosas ir labai tikėtinas miesto transporto sistemos žlugimas; – planuojama pertvarkos pradžia 2013 m. liepos 1 d. pasirinkta itin neapgalvotai, nederinant su valstybės interesais ir neatsižvelgiant į Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai aplinkybes, galbūt sąmoningai siekiant – ar bent jau neapdairiais ir beatodairiškais savo veiksmais sukeliant grėsmę – pakenkti Lietuvos pirmininkavimui ir valstybės įvaizdžiui bei prestižui.“

Siūloma šį procesą sustabdyti, kol jis nebegrės pirmininkavimo ES Tarybai sklandumui. Taip pat tikimasi, kad bus parengta sisteminga, skaidri bei tikruosius vilniečių interesus atitinkanti transporto sistemos pertvarkos koncepcija.

Visą kreipimosi tekstą galite rasti čia.


troleibusas.lt komentaras

Kyla klausimas – ar šis motyvuotas kreipimasis privers miesto valdančiąją daugumą susimąstyti dėl savo veiksmų ir sustabdys „reformą“? Jei ne – kas visgi turi įvykti, kad būtų suvokta tokiais veiksmais miestui daroma žala?


Straipsniai spaudoje:

lrytas.lt: Prašoma stabdyti ar atidėti Vilniaus transporto sistemos reformą

15min.lt: Konservatoriai: Vilniaus miesto transporto sistemos reforma kelia grėsmę sėkmingam pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai

4 thoughts on “2013-06-06 Seimo ir miesto tarybos narių kreipimasis

  1. http://lt.wikipedia.org/wiki/Demagogija
    Patarčiau perskaityti ir nemanipuliuoti žmonėmis tokiais būdais.
    Tikiu kad nuoširdžiai rūpi miesto problemos, bet savų tikslų siekti gąsdinant žmones – netinkama politika.
    Ir radijo laida ir ši žinutė yra per daug vienšališka ir emocionali. Siūlau žvelgti objektyviau, siekti konsensuso. O ne gąsdinti Zuokų KAŽKOKIAIS tikslais, MILŽINIŠKAIS automobilių srautais, ITIN neapgalvotomis koncepcijomis, SĄMONINGAI keliant grėsmę valstybės įvaizdžiui bei prestižui….
    Ar Jums pačiam tai atrodo gerai?

    1. Ačiū už patarimą.
      Pirmiausia prašau nurodyti, kur ir kokie mano žodžiai šiame įraše yra demagogija ir manipuliacija žmonėmis.
      Gąsdinti? Na taip, galime visi tylėti ir sakyti, kaip viskas gerai ir gražu, ir ploti katučių, ir sakyti „valio partijai“, oi atsiprašau, „valio merui!“. Deja, kadangi manau kitaip – kitokią nuomonę ir mėginu išsakyti.
      Kaip Jūs įsivaizduojate konsensuso siekimą, jei priešinga pusė nenori klausyti jokių argumentų ir vis tiek daro viską, kaip jiems reikia?
      KAŽKOKIE tikslai yra labai aiškūs (atsiprašau, ar Jums nebūtų aišku, kodėl renkamasi 8 km variantas už milijardą – viena tramvajaus linija su priemonėmis ir visais įrengimo kaštais, o nesirenkama už 200-300 mln. atnaujinti visą esamą transporto sistemą).
      Automobilių srautai – jie teigia, kad reiks priprasti – žmonės pripranta – persėda į automobilius – gal Tarandės bandymo rezultatus pamiršote, kai žmonės tiesiog masiškai persėdo į asmeninį transportą?
      Taip, man atrodo, kad aš sakau teisybę. Būtent dėl to, jog atsibodo melas einantis iš savivaldybės pusės, ir buvo pradėtas šis projektas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.