Tautiška giesmė skambėjo ir Vilniaus troleibuse

Jau septintus metus Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga visame pasaulyje skambėjo vienu metu giedama Tautiška giesmė.

Kasmet Lietuvos himnas skamba vis labiau neįtikėtinose vietose. Šiemet „Media Traffic“ ir UAB „Vilniaus viešasis transportas“ iniciatyva viena iš tokių neįprastų erdvių tapo Vilniaus troleibusas.

Į renginį kvietė pranešimai žiniasklaidoje, taip pat ir Facebook įvykio anonsas:

Kur himną giedosi Tu? „Media Traffic“ – TV viešajame transporte ir UAB “Vilniaus viešasis transportas” siūlo giedoti neįprastai – troleibuse!
Važiuodamas troleibusu nuolatos atlieki begales pašalinių darbų: kalbi telefonu, skaitai knygas ar per ausinukus klausaisi mėgstamų dainų?
Niekada nesusimąstei, kaip puiku būtų čia pat uždainuoti? Liepos 6-ąją siūlome tau mesti ausinukus į šalį ir kartu su daugeliu kitų lietuvių pagerbti savo tėvynę „Tautiška giesme“ čia pat- troleibuse!
Bijai, kad pamirši žodžius ir teks raudonuoti iš gėdos? „Media Traffic“ – TV viešajame transporte turi sprendimą – 21h visuose troleibusuose, kuriuose rasi TV ekranus, bus transliuojamas klipas su „Tautiškos giesmės“ žodžiai.
O projekto draugai, UAB “Vilniaus viešasis transportas” dar ir pavežės Tave nemokamai specialiu dedikuotu troleibusu.
Pilietiškai nusiteikęs troleibusas 21 val. pajudės nuo „Karaliaus Mindaugo tilto” stotelės kryptimi Mindaugo tilto stotelė- Stotis (stotelė iš upės pusės). Visus norinčius prisijungti „Tautiškos giesmės aplink pasaulį” draugai „Media Traffic“ bei UAB Vilniaus viešasis transportas pavežės nemokamai. Ateik 10-imčia minučių anksčiau ir „apšildyk balsą“ su žaismingaisiais „Senamiesčio teatro“ aktoriais, dainuodamas liaudiškas dainas bei žaisdamas smagius žaidimus.
Taigi KUR? Troleibuse.
KAIP jį rasti? Ieškok tautinėmis vėliavėlėmis pasipuošusio ir „Tautiškai giesmei“ pasiruošusio troleibuso Mindaugo Karaliaus Tilto autobusų stotelėje.
KADA? Liepos 6- dieną, 21h.
KODĖL? Nes kur bebūtume nei minutei nenustojame būti LIETUVIAIS!
#TautiskaGiesme #LietuvaVienuBalsu

Pasakojimas UAB „Vilniaus viešasis transportas“ interneto svetainėje: „Troleibuso vairuotojas: to mano gyvenime dar nėra buvę!“.

Kviečiame peržiūrėti trumpą fotoreportažą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.