Pasivažinėjimas seniausiu Vilniaus troleibusu

Škoda 9 Tr (1387)

Kai kurie iš Jūsų galbūt dar prisimena, kaip kasdien važinėdavote šio modelio troleibusais – visgi jaunesni skaitytojai yra matę tokį troleibusą tik nuotraukose. O patirčių kiekvienas tokiais troleibusais važiavę turėjome skirtingų – vieniems batų padai žiemą išsilydė (juk taip norėdavosi kuo geriau sušilti prie šiltųjų „krosnelių“), kitiems perpildyto troleibuso tarpduryje koja įstrigdavo… Nepaisant šių ar kitų nesklandumų, daugelio šiuo troleibusu keliavusių žmonių veidus nušviečia šypsena, pamačius šį troleibusiuką. Galbūt net ir norisi juo dar bent kartą pasivažinėti…

2014 m. birželio 1 d., sekmadienį, 14-17 val., judėjimo „Už troleibusus Vilniuje“ pirmojo gimtadienio proga, taip pat Tarptautinės vaikų gynimo dienos bei Tėvo dienos progomis kviečiame dalyvauti unikaliame pasivažinėjime po Vilnių – vieninteliu išlikusiu, seniausiu mieste Škoda 9Tr troleibusu!

Pasivažinėjimo metu ne tik turėsite galimybę keliauti ir esamais, ir jau nebeegzistuojančiais maršrutais – taip pat turėsite galimybę sužinoti įdomybių apie šiuos ir kitus troleibusus, mėginti atsakyti į daugiausia klausimų ir laimėti troleibusų žinovo titulą bei simbolinius prizus 🙂

Kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę sudalyvauti, įvedama išankstinė registracija. Pasivažinėjimas bus padalintas į 3 dalis, kiekvienos dalies trukmė – 1 valanda. Turite galimybę dalyvauti arba vienoje, arba dviejose, arba visose trijose dalyse.

Išankstinė registracija vyksta parašius asmeninę žinutę judėjimo facebook puslapyje ar parašius žinutę specialiu el. pašto adresu. Registruojantis prašome pateikti šiuos duomenis:
1. vardą, pavardę
2. el. pašto adresą
3. telefono numerį
4. kurioje dalyje (dalyse) dalyvausite.

Šie duomenys nebus niekur platinami, tačiau bus reikalingi susisiekimui prieš renginį. Labai prašome registruojantis pateikti visus aukščiau prašomus duomenis.

Labai prašome registruotis tik jei iš tiesų ketinate dalyvauti (o ne šiaip, kadangi Jums patinka tokia idėja ar mėgstate registruotis). Kadangi vietų skaičius labai ribotas, norime, kad pasivažinėti turėtų galimybę tikrai to norintys žmonės.

Preliminarūs maršrutai (dėl ne nuo mūsų priklausančių aplinkybių jie gali nežymiai keistis, įvykus pokyčiams apie tai bus informuojama šiame įraše bei facebook puslapyje):

I valanda (14 – 15 val.):

Klinikų st. (Antakalnio g., centro link) – Žirmūnai – Kalvarijų g. – Stotis – Naugarduko žiedas

Numatomi papildomi trumpi sustojimai šiose stotelėse: Šaltinėlis, Stotis

II valanda (15 – 16 val.):

Naugarduko žiedas – Olandų žiedas – Laisvės pr. – Eigulių stotelė (Žemieji Paneriai)

Numatomi papildomi trumpi sustojimai šiose stotelėse: Europos aikštė, Lietuvos sąjūdžio kelias

III valanda (16-17 val.):

Eigulių stotelė (Žemieji Paneriai) – Titnago st. – Basanavičiaus g. – Klinikų st.

Numatomi papildomi trumpi sustojimai šiose stotelėse: Trakų, Karaliaus Mindaugo tiltas.

Keletas žinotinų dalykų:

1. Prašome nevėluoti ir reikiamoje stotelėje būti likus ne vėliau kaip 15 min. iki numatomo išvykimo laiko. Laukti vėluojančių tiesiog nebus galimybės, o jei pavyks atvažiuoti anksčiau nei numatyta – tikimės suorganizuoti papildomų pramogų 😉

2. Renginio metu bus daromos nuotraukos ir filmuojama, o surinkta medžiaga bus skleidžiama viešai (svetainėje troleibusas.lt, facebook puslapyje ir kt.), todėl tikimės supratingumo, kad daug privatumo renginio metu nebus. Beje tikimės, kad ir Jūs renginio metu padarysite daug įdomių įrašų, kurias su visais pasidalinsite 🙂

3. Šiame troleibuse „Vilniečio kortelė“ negalios, o ir iš vairuotojo nebus galima įsigyti bilietėlio. Kadangi troleibuso nuomos kaina nėra maža, labai tikimės, kad pagelbėsite bendromis jėgomis ją apmokėti.

4. Jei kažką norėtumėte sužinoti apie Vilniaus troleibusus, dabar tam bus geriausia proga. Užduokite klausimus komentaruose, tikimės, kad kelionės metu galėsime į juos atsakyti.

5. Taip, Jūs galite pakviesti į šį renginį savo draugus, jei manote, kad jiems tai būtų įdomu! 🙂

P.S. Diskusijos apie pasivažinėjimą taip pat vyksta specialiame facebook puslapyje.

6 thoughts on “Pasivažinėjimas seniausiu Vilniaus troleibusu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.